Metodologija sakupljanjaznanja o agroekologiji

Metodologija sakupljanjaznanja o agroekologiji

Agroekološka znanja širom sveta primenjuju poljoprivrednici koji ozbiljno shvataju ekološke principe u svojoj poljoprivrednoj proizvodnji, kao i drugi akteri u prehrambenim sistemima. Posebno je važno prikupiti tradicionalne prakse koje su u skladu sa prirodom pre nego što nestanu. Isto tako, podjednako je važno objaviti ih u medijima dostupnim onima kojima su te prakse potrebne kako bi se ovo znanje prenelo budućim generacijama i popularisalo.

Shvatajući ovu potrebu, tim projekta „Mediteranski karavan“ je napravio Vodič sa najboljim praksama za prikupljanje agroekološkog znanja koji ima za cilj da pomogne u nastojanjima da se agroekološko znanje prikupi i evidentira na odgovarajući način.

Ova brošura donosi nadu da će agroekološke prakse, koje pružaju rešenja u mnogim oblastima – od poljoprivrede do umetnosti, od sistema snabdevanja do solidarnosti u zajednicama – biti široko rasprostranjene kao korisno sredstvo za oporavak agroekosistema.

Language: Serbian
Format: Document

Related categories

Related tags

About the author

The “Mediterranean Caravan: Learning and Sharing Agroecology – MedCaravan” project, supported by the European Union under the Erasmus+ Programme, is implemented between 2020 and 2023, by DEAFAL (Italy), Buğday Association for Supporting Ecological Living (Turkey), Zelena Tranzicija (Serbia), HSEP (Croatia), FCiencias. ID (Portugal) and URGENCI, the international network of all forms of Local Solidarity-based Partnerships for Agroecology (LSPAs). Project ID: 2020-1-IT02-KA204-079836

Reviews

{{ reviewsTotal }} Review
{{ reviewsTotal }} Reviews
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Share

Email
Facebook
Twitter